Leer 
Max 
kennen

Sinds mijn vierde ben ik al op de golfbaan te vinden.
Van sport, naar hobby naar beroep.

Leuk dat u een kijkje neemt op mijn site. Ik ben Max, 26 jaar oud en geboren in Oss. Ik speel op dit moment op de Pro Golf Tour, en mijn doel is om in 2022 op de European Tour te spelen.

Ik ben sinds 2017 professional. Dat betekent dat komend seizoen mijn vierde jaar als touring professional wordt. Als amateur heb ik alle Nederlandse selecties doorlopen, van de C-selectie tot Oranje. In deze tijd heb ik veel internationale toernooien mogen spelen, en Nederland vertegenwoordigd in Europese Kampioenschappen. Daarnaast was ik Nederlands Kampioen t/m 12, 15 en 18. Toen ik 18 jaar was heb ik mijn debuut gemaakt op het KLM Open op de Hilversumsche. Dit was een prachtige ervaring en gaf mij nog meer motivatie om hard te werken zodat ik later een vaste waarde op de European Tour ga worden.

Als pro heb ik in 2017 en 2018 de cut gehaald op het KLM Open op The Dutch. In 2018 werd ik daarmee beste Nederlander. Na dat hoogtepunt begon ik aan de Qualifying School voor de Europese Tour waar ik bij de First Stage tweede werd. Hierdoor kreeg ik een uitnodiging voor het Valderrama Masters in Spanje. Helaas miste ik daar de cut op 1 slag, en een week later stopte ook de jacht op een Tour kaart bij Second Stage. 2018 was het beste jaar uit mijn carriere tot nu toe, en het gaf mij veel vertrouwen dat ik de Europese Tour kan halen. Door de resultaten uit dat jaar kreeg ik via ‘The Dutch Futures’ een zestal invites voor de Challenge Tour voor 2019. 

Naast hoogtepunten heb ik ook teleurstellingen gekend. In 2019 was ik door een polsblessure niet in staat om een goed seizoen te draaien. Hierdoor ging ik steeds slechter spelen, en kon ik mijn invites op de Challenge Tour niet goed benutten. Mijn vertrouwen werd minder, maar mijn blessure was eind 2019 gelukkig over. Ik moest mezelf herpakken voor het nieuwe seizoen. Dat lukte goed: ik werd gedeeld tweede in de derde wedstrijd van het seizoen. Een week later gooide de corona pandemie roet in het eten voor 2020. Door het wegvallen van wedstrijden heb ik wel stappen kunnen maken op technisch, fysiek en mentaal gebied.

Samen met mijn coaches (hyperlink) Roel, Mikel en Jelle heb ik doelen gemaakt voor 2021.  

Ik ben lid van The Dutch, de Noordwijkse, Bernardus en de par 3 baan in Oss; Oijense Zij.Max zijn 
hoogtepunten

Tijdens mijn amateur en professionele carrière heb ik veel hoogtepunten gehad. Natuurlijk ook dieptepunten, maar die laten we bij deze even achterwegen.

KLM Open 2018

In 2018 haalde ik voor het tweede jaar op rij de cut, en eindigde ik als beste Nederlander. 

2019 – Valderrama Masters Marbella

Doordat ik bij de First Stage van de Qualifying School op Hardelot tweede was geworden kreeg ik een uitnodiging om op de Valderrama Masters te spelen. Ik speelde erg goed, maar miste helaas de cut op 1 slag.

2022 – Haugschlag Open, Oostenrijk

Tot nu toe de beste prestatie van 2022. Ik eindigde gedeeld eerste, maar verloor in de playoff.

Facts
& Data

71,3

Gemiddelde score in 2022

Om te promoveren heb ik een scorings gemiddelde onder de 70 nodig.

€5877

Prijzengeld in 2021 op de Pro Golf Tour

In 2021 heb ik 13 toernooien op de Pro Golf Tour gespeeld. Het was een jaar waarin ik niet mijn beste spel heb laten zien. In 2022 heb ik nu 6 toernooien gespeeld en €4175 verdient. Ook dit jaar spelen we 13 toernooien (2 toernooien zijn afgelast). Vóór de corona waren dit er 20. Daarnaast speel ik hier en daar wat Pro-Am’s en 1-2 daagse wedstrijdjes in Nederland.

2592

Gespeelde holes per jaar

Gemiddeld 3 rondes per week, inclusief wedstrijdrondes.

30,4

Gemiddeld aantal putts per ronde

Putten is een van de sterke kanten van mijn spel. Op goede greens hole ik altijd veel putts. Op mindere greens is dat vaak wat lastiger, waardoor ik soms ongeduldig wordt. Dit is een punt waar ik aan heb gewerkt de afgelopen periode. Accepteren wat is, en het proces blijven vertrouwen. Dat levert vervolgens een bepaald resultaat op.

62 (-9)

Laagste score

Op 28 april 2022 heb ik -9 gemaakt op golfclub Haugschlag in Oostenrijk tijdens de Pro Golf Tour. Uiteindelijk werd ik tweede met -13 na een verloren play-off. Het was een evenaring van mijn persoonlijk record dat ik in 2011 heb gemaakt tijdens een amateur toernooi in Duitsland.

Team 
Max

Roel Verdonschot — Coach
Mikel Vos — Biomechanics Coach
Jelle Bijnen — Mentale -en Performance Coach
Martijn van Oosterhout — Fysieke Coach & Fysiotherapeut

© Max Albertus. Alle rechten voorbehouden. Powered by INDICIA